Ola Andersson

BYGGLEDARE BERG

Ola har efter många år i Anläggningsbranschen, upparbetat en unik och bred kompetens inom tunnelprojekt i Sverige. Han är utbildad ingenjör vid Bergskolan i Filipstad och vidare tagit flertal utbildningar inom sprängning, betong, tunnel- och spårbehörighet samt anläggning.

Ola har lång erfarenhet från stora projekt i Sverige och utomlands. I rollen som Tech Service Lead EMCT, Europa, Mellanöstern och Ryssland var hans ansvar att samordna sprängteknisk service i såväl mindre som större projekt samt med personalansvar direktrapportera, till Sverige, Norge, Tyskland och Ryssland. Detta ledde honom vidare till regionchef för Nitro Consult Stockholm med personalansvar för 30 medarbetare.

Ola har också varit i Fujairah i Förenade Arabemiraten på ett större bergschakt-projekt som innebar besiktning och vibrationsmätning inför större bergentreprenad med 30 miljoner m3.

I nio år – från 1999–2008 – jobbade Ola uteslutande med tunnelprojekt i Stockholm som Byggledare Berg. Bland annat hos Trafikverket på Norra Länkens bergtunnlar med utförande av syner, kontroller och månatliga mängdregleringar och granskning av kontrollplaner. Även deltagande i besiktningar för bergentreprenaden.

Ola Andersson arbetar hos THETA Engineering AB från april 2021 som Byggledare Berg på FUT, Nacka. Mob: +46 70-385 33 58, epost Ola.Andersson@thetaengineering.se